Piano Examens

Leerlingen van mij kunnen piano examen afleggen via de EPTA Nederland, European Piano Teachters Association. Als gediplomeerd pianodocent ben ik lid van deze vakvereniging.

De examens zijn landelijke graadexamens. Dat houdt in dat je examen kunt doen op je eigen niveau. Er zijn zeven verschillende niveaus, ofwel graden. Het examen bestaat uit drie onderdelen: een speelexamen, een concertje, en een theorie examen. De examens vinden één keer per jaar plaats in de periode maart en april op verschillende locaties verspreid over Nederland, o.a. in Enschede.

Trots op de certificaten – 2019

Het voordeel van examen doen is dat je een doel hebt om naartoe te werken. Je bereidt een compleet programma voor met vijf of zes stukken in verschillende stijlen. Daarnaast weet je dat je theoretische kennis op niveau is. Het kan ook een enorme oppepper geven om een piano-getuigschrift te halen! Op de site van de EPTA staat: “De graadexamens halen het pianospel uit de sfeer van de vrijblijvendheid, echter zonder het speelplezier uit het oog te verliezen.”

In april 2017, 2018 en 2019 ben ik jurylid geweest bij de examens in Enschede en Zwolle. Dat was een nieuwe en heel leuke ervaring!

In 2019 heeft voor het eerst een leerling van mij examen gedaan en heeft zijn B1 certificaat behaalt!

Anouk is jurylid bij de piano examens

Wil je meer weten over examen doen op deze manier, neem dan contact met mij op. Op de site van de EPTA staat ook meer informatie, klik dan hier.